.

.

Banjo CAP050 Полипропилен Цевки Вклучите, Капа, Распоред на 80, 1/2 NPT Женски

Banjo CAP050 Полипропилен Цевки Вклучите, Капа, Распоред на 80, 1/2 NPT Женски

DEN 119.76
Износ

Капа за затворање на крајот на цевката или монтирање.Женски NPT теми за поврзување на машките NPT навој за цевки.Прецизност моделирани во sterilizable полипропилен за димензионална стабилност и засилен со fiberglass за дополнителна издржливост, сила, и хемиска отпорност.Се справува со притисоци до 150 psi на 70 степени Ф Распоред 80 полипропилен за подебел ѕид од распоредот 40. Оваа Banjo CAP050 капа е распоред 80 полипропилен цевки вклучите, со 1/2" женски NPT теми.Капа фитинг затвора или завршува на крајот на цевката или монтирање.Тоа има женски Национален Цевка Коси (NPT) теми за поврзување на машките NPT навој за цевки, создавање на построги печат од директно теми.Ова поставување е прецизност моделирани во полипропилен, која се противи повеќето хемикалии, има одлична димензионална стабилност, и е sterilizable.Во прилог, тоа е засилен со fiberglass за дополнителна издржливост, сила, и хемиска отпорност.Монтажа е погодна за ракување со притисоци до 150 килограми по квадратен инч (psi) во 70 степени Ф Овој распоред 80 (дебел ѕид) фитинг е погодна за поголем притисок, отколку распоред 40 монтирање.Ова поставување е погоден за употреба во широк спектар на течен ракување апликации вклучувајќи ги, но не ограничувајќи се на, ѓубрива, индустриски хемикалии, фармацевтски производи, текстил, и за третман на вода.Цевководни фитинзи се компоненти користи за поврзување, раскинувањето, контрола на проток, и промена на насоката на цевки во многу различни индустрии.Кога купување на цевководни фитинзи, го разгледа барањето, како ова ќе влијае материјал тип, формата, големината, и бара издржливост.Приклучоци се достапни навој или unthreaded, во многу форми, стилови, димензии и распоредот (цевка дебелина на ѕид).Banjo произведува вентили, спојки, пумпи, цевки и црево фитинзи, и други течност ракување со производи за индустриски апликации.Компанијата, основана во 1995 година, е со седиште во Crawfordsville, ВО.

R

Им се допаѓа и на купувачите